Ook de websites van VERASEC maken gebruik van cookies. Meer infomatie >


Polen

Vakantieland.nl

Wintersport in Polen op PolenVakantieland.nl Polen Vakantieland: Bezienswaardigheden tijdens uw vakantie in Polen.
Startpagina Inhoud Over ons Disclaimer Adverteren Voeg toe aan favorieten Link naar ons

Information on advertising Polen holiday homes on PolenVakantieland.nl

Information angebot Polen ferien wohnung auf PolenVakantieland.nl

 

Plaats informatie
Thema-artikelen
Hotels
Reisverzekering
Auto verhuur
Links Polen
Campings

Wintersport in Polen

De liefhebbers van wintersporten weten het misschien nog niet helemaal, maar Polen is ook een wintersportland. De bergen zijn misschien niet zo hoog als de Alpen maar hoog en gevarieerd genoeg om te skiŽn. Ook andere wintersporten kunnen in Polen goed beoefend worden. De prijzen zijn lager, er komen steeds meer nieuwe faciliteiten erbij en door het oostelijke ligging van het land heeft men toch wat meer sneeuwzekerheid. Kortom dus voor wintersporten ga je naar Polen!

Het winterseizoen in Polen duurt langer dan in West of Zuid Europa. De sneeuw ligt daar heel vaak vanaf november tot maart. Poolse bergen bieden dus heel goede mogelijkheden voor gezellige wintervakanties, maar ook voor skiŽn, snowborden en andere wintersporten.

TATRA Hoewel de Tatra niet zo hoog is als de Alpen en er minder skicentra zijn, is het skieŽ ongekend populiar in Polen. Op de zuidelijke hellingen zijn verschillende skicentra met skipistes en goed ingerichte skiparekn te vinden. Ze zijn zo gevarieerd dat iedereen hier wel een geschikte piste kan uitkiezen. De Winterhoofdstad van Polen is Zakopane. Tijdens de winter, die hier meestal eind november aanvangt, komen sleep- en kabelliften in beweging op 35 pistes. Alle pistes zijn verlicht en worden kunstmatig besneuwd. Ook zijn er hier goede voorziennigen voor snowboarders. De beste skimogelijkheiden zijn op de helling van Kasprowy Wierch (1987 hoog) maar het is wel een uitdagende en moelijke route. Deze skipsite is bijna negen kilometer lang met een niveauverschil van 1000 meter. De meest inspannende is de afdaling van de Nosal. Skieen is ook mogelijk op Gubalowka en Polana Szymoszkowa. Zakopane is een plek met lange skitraditie. Ook worden daar internationale ski- en schnsspringen wedstrijden gehouden. Winter In de omgeving van Zakopane skieŽrs kunnen zich prima vermaken in: Bukowina Tatrzańska, Białka Tatrzańska, Poronin.

REUZENGEBERGTE Een waar paradijs voor de skieŽrs vormt de Szklarska Poreba, een stad gelegen op een hoogte van 440-886 m boven de zeespiegel in het Zuid-West Polen, aan de voet van Reuzengebergte (in de omgeving van de Szrenica - 1362 m) en Izerskie-Bergen (de hoogste toppen zijn de Wysoki Kamien - 1058 m en de Czarna Gora - 965 m). Dit populair wintersportcentrum heeft 8000 inwoners en kan ca. 6000 skieŽrs ontvangen. Szklarska Poreba kent een specifiek klimaat, wardoor de sneeuwlaag op de hellingen die de stad omringen, ruim zes maanden per jaar standhoudt. Veel zon en lage vochtigheid van de lucht zijn er de oorzaak van dat hier het typische bergklimaat met hoge stimulans-eigenschappen optreedt. Ook in Reuzengebergte, aan de voet van Sniezka (Sneeuwwitje, 1602 m), ligt een ander bekend wintersportcentrum - Karpacz. De stad ligt op een hoogte van 630 - 885 m en beschikt over uitstekende skiterreinen. Hotels en pensions kunnen een comfortabel verblijf aan ruim drie duizend skieŽrs bieden. winter Zieleniec is nog steeds het bekendste familiesportcentrum van Sudety. Deze wintersportplaats staat bekend om zijn lange sneeuwperiode. Er zijn hier meer dan twintig skiliften. Zieleniec heeft sinds kort concurrentie gekregen van Czarna Gůra, een nieuw ontwikkelde wintersportplaats. Czarna Gůra ligt beneden aan de voet van de Snieznik berg. Het wintersportcomplex bestaat uit een kabelbaan en zes sleepliften. De Poolse bergen en het wintersportcentrum verwelkomen niet alleen de klassieke skiŽr, maar ook de liefhebbers van de steeds populairder wordende snowboard en andere moderne wintersporten. Czarna Gůra is een gezellig en sfeervol dorp. In het Reuzengebergte zijn er niet alleen goede mogelijkheden om te skieŽn, maar ook om te langlaufen. De vorming van de omgeving en de lang liggende sneeuw maken organisatie van massa-evenementen met deelname van vele duizenden mensen mogelijk. Tot de belangrijkste behoort de zgn. "Piasten-loop"' Skiing

 

Deze website is volop in ontwikkeling. Help mee en beschrijf uw Polen Vakantip!
Plaats informatie Thema-artikelen Hotels Reisverzekering Auto verhuur Links Polen Campings

Andere landen uit deze serie: Aruba BelgiŽ Bonaire Bulgarije Curacao Denemarken Duitsland Frankrijk Griekenland Hongarije ItaliŽ Nederland Oostenrijk Polen Portugal RoemeniŽ Slowakije Spanje Turkije TravelGuideEurope.eu Zwitserland

Unless explicitly specified otherwise, this page and all other pages at this site are Copyright © 2012-2013 by Verasec. Use of text, images, layout, format, look, or feel of these pages, without the written permission of the copyright holder, except as specified in the Copyright Notice, is strictly prohibited. All Rights Reserved, Verasec. Laatst bijgewerkt: zondag 26 mei 2013.

Op Polen Vakantieland vindt u binnenkort uitgebreide informatie over Polen, het kopen of huren van een huis in Polen, maar ook links naar campings in Polen en vakantiehuisjes in Polen. Kom regelmatig terug en verbaas u.