Ook de websites van VERASEC maken gebruik van cookies. Meer infomatie >


Polen

Vakantieland.nl

Wieliczka-zoutmijn op PolenVakantieland.nl Polen Vakantieland: Bezienswaardigheden tijdens uw vakantie in Polen.
Startpagina Inhoud Over ons Disclaimer Adverteren Voeg toe aan favorieten Link naar ons

Information on advertising Polen holiday homes on PolenVakantieland.nl

Information angebot Polen ferien wohnung auf PolenVakantieland.nl

 

Plaats informatie
Thema-artikelen
Hotels
Reisverzekering
Auto verhuur
Links Polen
Campings

Plaatsen > Wieliczka-zoutmijn

De Wieliczka-zoutmijn op de UNESCO werelderfgoedlijst uit de dertiende eeuw, is één van ’s werelds oudste mijnen die nog in werking is. De toptoeristische attractie Wieliczka-zoutmijn trekt jaarlijks vele bezoekers.

De Toeristische attractie Wieliczka-zoutmijn huisvest een balzaal, een concertzaal, een sporthal, een gezondheidscentrum en een spa. En dat alles ondergronds, uitgebeiteld in het zout van Wieliczka.

De mijnwerkersroute
De mijnwerkersroute is een route door de Wieliczka-zoutmijn. Speciaal bedoeld voor wie verder wil kijken ‘behind the scene’. De mijnwerkersroute biedt geïnteresseerden een unieke inkijk in de curieuze zoutwonderen en het mijnwerkersleven van Wieliczka. Kruip in de huid van de mijnwerker en onder leiding van een onconventionele gids krijg je meer te zien en te ervaren in de ondergrondse mysterieuze wereld van Wieliczka.
De mijnwerkersroute bevindt zich in een compleet ander gedeelte van de mijn dan de welbekende toeristische route. Het avontuur begint bij de Regis schacht in het centrum van Wieliczka en vervolgt zijn weg via ondergrondse ruimtes die tot voor kort niet toegankelijk waren. De deelnemers krijgen voor ze hun weg vervolgen een echte mijnwerkersuitrusting aan, onder meer een mijnwerkershelm en het gereedschap van de mijnwerker mag ook niet ontbreken. Iedere bezoeker krijgt binnen de mijnwerkersexpeditie een eigen functie toegekend: onderzoeker, laatste man, een boeteling, ventilatieman, geoloog, mijnwerker die voor het transport verantwoordelijk is. Gezamenlijk vormen ze een groep die geleid door de voorman (de gids) verschillende ruimtes in de mijn, schachten, corridors en passages bereiken. Een smeulend vuur zien, het methaangehalte meten, de grond nog voelen schudden door vibrerende platen, ‘basic’ communiceren op de mijnwerkersmanier via pijpleidingen en natuurlijk zelf een stukje zout opgraven, en meenemen. Het hoort allemaal bij de de mijnwerkersroute die in 2012 in gebruik genomen is.
De mijnwerkersroute is beschikbaar voor groepen en individuele bezoekers. De voertalen voor individuele bezoekers zijn Pools en Engels. Georganiseerde groepen kunnen data en gids boeken in hun taal (net zoals voor de reguliere toeristische route) Iedereen boven de 12 jaar in goede conditie en gezondheid verkerend kan zich aanmelden voor de Mijnwerkersroute. Meer informatie: http://www.kopalnia.pl

Bron: Nieuwsbrief nr.8, augustus 2012, Poolse Organisatie voor Toerisme.

 

Deze website is volop in ontwikkeling. Help mee en beschrijf uw Polen Vakantip!
Plaats informatie Thema-artikelen Hotels Reisverzekering Auto verhuur Links Polen Campings

Andere landen uit deze serie: Aruba België Bonaire Bulgarije Curacao Denemarken Duitsland Frankrijk Griekenland Hongarije Italië Nederland Oostenrijk Polen Portugal Roemenië Slowakije Spanje Turkije TravelGuideEurope.eu Zwitserland

Unless explicitly specified otherwise, this page and all other pages at this site are Copyright © 2012-2013 by Verasec. Use of text, images, layout, format, look, or feel of these pages, without the written permission of the copyright holder, except as specified in the Copyright Notice, is strictly prohibited. All Rights Reserved, Verasec. Laatst bijgewerkt: zondag 26 mei 2013.

Op Polen Vakantieland vindt u binnenkort uitgebreide informatie over Polen, het kopen of huren van een huis in Polen, maar ook links naar campings in Polen en vakantiehuisjes in Polen. Kom regelmatig terug en verbaas u.