Ook de websites van VERASEC maken gebruik van cookies. Meer infomatie >


Polen

Vakantieland.nl

Krakau op PolenVakantieland.nl Polen Vakantieland: Bezienswaardigheden tijdens uw vakantie in Polen.
Startpagina Inhoud Over ons Disclaimer Adverteren Voeg toe aan favorieten Link naar ons

Information on advertising Polen holiday homes on PolenVakantieland.nl

Information angebot Polen ferien wohnung auf PolenVakantieland.nl

 

Plaats informatie
Thema-artikelen
Hotels
Reisverzekering
Auto verhuur
Links Polen
Campings

Plaatsen > Krakau

Kraków - de hoofdstad van de regio Kleinpolen, is tevens de voormalige hoofdstad van Polen en de plaats waar de koningen hof hielden. Kraków is de geliefdste en bekendste stad van Polen. In het verleden was het de zetel van de koningen, tegenwoordig is het de meest bezochte Poolse stad en niet zonder reden... Elk jaar trekt Kraków meer en meer toeristen aan. Krakau is één van de meest gewaardeerde stedentrips van Europa. Vooral de sfeer, cultuur, uitgaansleven, de kwaliteit van de hotels en de populariteit van de stad worden goed gewaardeerd. Van alle Europese steden wordt het nachtleven in Krakau het best beoordeeld. Met een cijfer van een 8,6 kun je hier gegarandeerd een geslaagde stapavond verwachten.

De grandeur van Krakow heeft zijn wortels in de geschiedenis van de stad. Tot de hoogtepunten van Krakow behoort de Wawelheuvel met het koninklijk kasteel en de kathedraal. Kazimierz, de voormalige joodse wijk, heeft de charme van Montmartre in Parijs. Voor iemand, die communistische tijdperk wil proeven is de wijk Nowa Huta een aanrader.

December is een zeer goede maand voor een citytrip naar Krakau! Op de Grote Markt kunt u gezellig shoppen op de kerstmarkt maar er is nog een bijzonderheid te zien - een tentoonstelling van kerststallen. Krakause kerststallen zijn fijngebouwde, met meerdere verdiepingen en rijk versierde bouwsels, gemaakt van lichte en wegwerp materialen. Het Historisch Museum van Krakow verzamelt kerststallen sinds 1945 en is in bezit van de rijkste collectie van Krakause kerststallen ter wereld.

 

Bron: Nieuwsbrief augustus 2012, december 2016 Poolse Organisatie voor Toerisme.

 

Deze website is volop in ontwikkeling. Help mee en beschrijf uw Polen Vakantip!
Plaats informatie Thema-artikelen Hotels Reisverzekering Auto verhuur Links Polen Campings

Andere landen uit deze serie: Aruba België Bonaire Bulgarije Curacao Denemarken Duitsland Frankrijk Griekenland Hongarije Italië Nederland Oostenrijk Polen Portugal Roemenië Slowakije Spanje Turkije TravelGuideEurope.eu Zwitserland

Unless explicitly specified otherwise, this page and all other pages at this site are Copyright © 2012-2013 by Verasec. Use of text, images, layout, format, look, or feel of these pages, without the written permission of the copyright holder, except as specified in the Copyright Notice, is strictly prohibited. All Rights Reserved, Verasec. Laatst bijgewerkt: zondag 26 mei 2013.

Op Polen Vakantieland vindt u binnenkort uitgebreide informatie over Polen, het kopen of huren van een huis in Polen, maar ook links naar campings in Polen en vakantiehuisjes in Polen. Kom regelmatig terug en verbaas u.