Ook de websites van VERASEC maken gebruik van cookies. Meer infomatie >


Polen

Vakantieland.nl

Kazimierz Dolny op PolenVakantieland.nl Polen Vakantieland: Bezienswaardigheden tijdens uw vakantie in Polen.
Startpagina Inhoud Over ons Disclaimer Adverteren Voeg toe aan favorieten Link naar ons

Information on advertising Polen holiday homes on PolenVakantieland.nl

Information angebot Polen ferien wohnung auf PolenVakantieland.nl

 

Plaats informatie
Thema-artikelen
Hotels
Reisverzekering
Auto verhuur
Links Polen
Campings

Plaatsen > Kazimierz Dolny

Kazimierz Dolny ligt aan de rivier de Wisla, op 150 km ten zuidoosten van Warszawa, op weg naar Lublin. Door de ligging aan de Wisla en door de prachtig gerenoveerde herenhuizen, heeft de stad alles in petto voor een sfeervolle stadswandeling. En niet alleen toeristen komen erop af, al sinds eeuwen is de stad erg in trek bij artiesten.

Al sinds mensenheugenis komen kunstschilders naar dit rivierstadje om op een van de terrasjes of aan de waterkant te schilderen.

In dit stadje bouwde koning Casimir de Grote een versterkte burcht en een parochiekerk. In het begin leefden de inwoners voornamelijk van het brouwen van bier, later legden zij zich toe op de handel. De kooplieden werden steeds welvarender en bouwden schitterende herenhuizen en indrukwekkende pakhuizen. Kazimierz werd vroeger dan ook wel ’het kleine Gdansk’ genoemd. De ongeveer drieduizend joodse inwoners, die hier sinds eeuwen in vrede leefden, werden tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s vermoord. Slechts de synagoge en ’de klaagmuur’ van stukjes matzes op de joodse begraafplaats in de voorstad, herinneren nog aan hun aanwezigheid.

Tegenwoordig heeft Kazimierz zijn vroegere roem als ’parel van de Poolse Renaissance’ herwonnen. Talloze toeristen bewonderen de monumentale herenhuizen aan het marktplein en de aanpalende straten, bezoeken het Goudsmidmuseum, en kopen traditiegetrouw 'haantjes' (zacht briochegebak) bij bakkerij Sarzynski.

Bezoek in de omgeving:
Boven de stad verrijst een heuvel met een oud kasteel en de ’Gora Trzech Krzyzy’ (de berg met drie kruisen), van waar men een prachtig uitzicht heeft.

De Wisla kronkelt zich hier door het groene heuvellandschap langs steile hellingen en kilometers lange ravijnen. Hier vindt men nog talloze beschermde plantensoorten wier groen een sterk contrast vormt met de witte krijtrotsen. Vanuit de stad worden boottochtjes georganiseerd naar de overkant van de rivier.

De hele streek rond Kazimierz Dolny is beschermd landschapspark (Kazimierski Park Krajobrazowy). Verschillende gemarkeerde wandelroutes en fietsroutes leiden door de fraaie omgeving en langs kleine traditionele dorpjes.

Bezoek zeker ook de kasteelruďnes van Janowiec en de oude residentie van de familie Czartoryski in Pulawy.

Meer informatie: www.kazimierzdolny.pl

Bron: Nieuwsbrief nr.10, oktober 2012 Polish Tourist Organisation
 

 

Deze website is volop in ontwikkeling. Help mee en beschrijf uw Polen Vakantip!
Plaats informatie Thema-artikelen Hotels Reisverzekering Auto verhuur Links Polen Campings

Andere landen uit deze serie: Aruba België Bonaire Bulgarije Curacao Denemarken Duitsland Frankrijk Griekenland Hongarije Italië Nederland Oostenrijk Polen Portugal Roemenië Slowakije Spanje Turkije TravelGuideEurope.eu Zwitserland

Unless explicitly specified otherwise, this page and all other pages at this site are Copyright © 2012-2013 by Verasec. Use of text, images, layout, format, look, or feel of these pages, without the written permission of the copyright holder, except as specified in the Copyright Notice, is strictly prohibited. All Rights Reserved, Verasec. Laatst bijgewerkt: zondag 26 mei 2013.

Op Polen Vakantieland vindt u binnenkort uitgebreide informatie over Polen, het kopen of huren van een huis in Polen, maar ook links naar campings in Polen en vakantiehuisjes in Polen. Kom regelmatig terug en verbaas u.