Ook de websites van VERASEC maken gebruik van cookies. Meer infomatie >


Polen

Vakantieland.nl

Geschiedenis op PolenVakantieland.nl Polen Vakantieland: Bezienswaardigheden tijdens uw vakantie in Polen.
Startpagina Inhoud Over ons Disclaimer Adverteren Voeg toe aan favorieten Link naar ons

Information on advertising Polen holiday homes on PolenVakantieland.nl

Information angebot Polen ferien wohnung auf PolenVakantieland.nl

 

Plaats informatie
Thema-artikelen
Hotels
Reisverzekering
Auto verhuur
Links Polen
Campings

Thema's > Geschiedenis

De Slavische stam "Polanen" vestigde zich in Polen in de 9de eeuw aan de oevers van de Warta nabij het huidige Poznan. "Polanen", betekend letterlijk "mensen van het veld". Van deze stam is de naam "Polen" afgeleid.

De bekering tot het christendom van Polen in het jaar 966 wordt als het begin van de Poolse Staat gezien.

Liefhebbers van geschiedenis zijn van harte welkom om de met zorg gerestaureerde complexen van oude Poolse steden te bezoeken, denk aan de Koninklijke kastelen in Warschau en Krakau, de voormalige hoofdstad van Polen, die de Tweede Wereldoorlog intact overleefden. Zij zullen genieten van het verkennen van de oude woningen die herinnering aan vervlogen tijden en het bezoeken van vele musea, waaronder het fascinerende ondergrondse galerijen van de middeleeuwse zoutmijn in Wieliczka, of de biografische museum van de astronoom Nicolaus Copernicus in de residentie van de oude bisschoppen in Frombork.

 

Deze website is volop in ontwikkeling. Help mee en beschrijf uw Polen Vakantip!
Plaats informatie Thema-artikelen Hotels Reisverzekering Auto verhuur Links Polen Campings

Andere landen uit deze serie: Aruba BelgiŽ Bonaire Bulgarije Curacao Denemarken Duitsland Frankrijk Griekenland Hongarije ItaliŽ Nederland Oostenrijk Polen Portugal RoemeniŽ Slowakije Spanje Turkije TravelGuideEurope.eu Zwitserland

Unless explicitly specified otherwise, this page and all other pages at this site are Copyright © 2012-2013 by Verasec. Use of text, images, layout, format, look, or feel of these pages, without the written permission of the copyright holder, except as specified in the Copyright Notice, is strictly prohibited. All Rights Reserved, Verasec. Laatst bijgewerkt: zondag 26 mei 2013.

Op Polen Vakantieland vindt u binnenkort uitgebreide informatie over Polen, het kopen of huren van een huis in Polen, maar ook links naar campings in Polen en vakantiehuisjes in Polen. Kom regelmatig terug en verbaas u.