Ook de websites van VERASEC maken gebruik van cookies. Meer infomatie >


Polen

Vakantieland.nl

Bialystok op PolenVakantieland.nl Polen Vakantieland: Bezienswaardigheden tijdens uw vakantie in Polen.
Startpagina Inhoud Over ons Disclaimer Adverteren Voeg toe aan favorieten Link naar ons

Information on advertising Polen holiday homes on PolenVakantieland.nl

Information angebot Polen ferien wohnung auf PolenVakantieland.nl

 

Plaats informatie
Thema-artikelen
Hotels
Reisverzekering
Auto verhuur
Links Polen
Campings

Plaatsen > Bialystok

Bijna 300.000 inwoners maken Bialystok de grootste stad van het noordoosten van Polen en de hoofdstad van de provincie Podlasie . De stad is het administratieve, commerciŽle, wetenschappelijke en culturele centrum in dit deel van Polen, die vanwege zijn uitzonderlijke ecologische waarde, oopk wel de groene longen van Polen wordne genoemd. De ligging van de stad, in een mooie omgeving vol van toeristische attracties met een goed ontwikkelde infrastructuur, maakt Bialystok en haar omgeving een aantrekkelijke plek om te wonen, te ontspannen en voor toerisme.

Negen wegen en spoorwegen van nationaal en internationaal belang snijden elkaar in Bialystok. De internationale spoorlijn Berlijn - Warschau - Sint-Petersburg - Moskou loopt door de stad. De ligging van Bialystok in de buurt van de grenzen met Wit-Rusland, Litouwen en Rusland zorgt voor goede omstandigheden voor de ontwikkeling van commerciŽle en culturele contacten tussen de landen van Oost-en West-Europa. In de buurt van Bialystok zijn 9 grensposten ingericht - bij Kuznica Bialostocka, Bobrowniki, Siemianowice, Czeremsze, Polowce, Ogrodniki, Trakiszki en Budzisko.

De geschiedenis van Bialystok gaat enkele eeuwen terug, gekenmerkt door een klimaat van het naast elkaar bestaan ​​van verschillende nationaliteiten, religies, culturen, gewoonten en tradities. De stad was en is een plek, waar de Polen, Wit-Russen, Joden, Duitsers, Russen en Tataren samen leven. Door deze omstandigheden gemotiveerd heeft de hier geboren Ludwik Zamenhof hier gewerkt aan het ontwerp van een universele taal - Esperanto.

In Bialystok zijn er enkele honderden historische gebouwen, en ongeveer 150 onder hen zijn geregistreerd in het register van historische monumenten van de Poolse, joodse, orthodoxe en islamitische culturen.

Binnen een straal van enkele tientallen kilometers van de stad zijn veel historische en natuurlijke natuurgebieden van Europees belang. Hieronder is het Bialowieski National Park - het bastion van de Europese bizon - welke is opgenomen in de World Heritage List erkend door UNESCO als World Biosphere Reserve. Grenzend aan de stad ligt het Knyszyna Bos Landschap Park, en het Narwinski National Park - het bolwerk van zeer zeldzame soorten watervogels en steltlopers; Biebrzanskie Bog - het grootste complex van de lage veengebieden in Centraal Europa en het grootste nationale park in Polen de "Tatar Trail", welke uniek is.

Het laatste decennium is onderscheiden als een periode van snelle ontwikkeling van de toeristische infrastructuur van de stad. Tegenwoordig biedt Bialystok haar gasten een hotel en restaurant infrastructuur die ongeŽvenaard is in Polen.

 

Deze website is volop in ontwikkeling. Help mee en beschrijf uw Polen Vakantip!
Plaats informatie Thema-artikelen Hotels Reisverzekering Auto verhuur Links Polen Campings

Andere landen uit deze serie: Aruba BelgiŽ Bonaire Bulgarije Curacao Denemarken Duitsland Frankrijk Griekenland Hongarije ItaliŽ Nederland Oostenrijk Polen Portugal RoemeniŽ Slowakije Spanje Turkije TravelGuideEurope.eu Zwitserland

Unless explicitly specified otherwise, this page and all other pages at this site are Copyright © 2012-2013 by Verasec. Use of text, images, layout, format, look, or feel of these pages, without the written permission of the copyright holder, except as specified in the Copyright Notice, is strictly prohibited. All Rights Reserved, Verasec. Laatst bijgewerkt: zondag 26 mei 2013.

Op Polen Vakantieland vindt u binnenkort uitgebreide informatie over Polen, het kopen of huren van een huis in Polen, maar ook links naar campings in Polen en vakantiehuisjes in Polen. Kom regelmatig terug en verbaas u.